Firmele mici pot obţine reducere la semnătura electronică

BCR a redus cu 23% preţul standard pentru semnătura electronică oferită companiilor. Comisionul anual este de 41,58 euro, fără TVA.  Decizia băncii a fost motivată de faptul că firmele sunt obligate din 25 noiembrie 2010 să depună numai în mediu electronic o serie de declaraţii fiscale.

Microîntreprinderile trebuie să depună, din 3 ianuarie 2011, o singură declaraţie online privind contribuţiile sociale, doar cu ajutorul unui dispozitiv de semnătură electronică. Declaraţiile privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, impozitul pe profit, obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale şi fondurilor speciale, precum şi deconturile privind accizele, impozitul la ţiţeiul din producţia internă, cel de TVA şi cel special de TVA, vor fi transmise prin intermediul site-ului e-guvernare.ro.

Semnătura electronică reprezintă informaţii personale în format electronic ataşate unui document şi serveşte ca metodă de identificare electronică a semnatarului, certificând identitatea acestuia şi integritatea mesajului.

 

Sursa: Curierul National

Share your thoughts