ŢARA BIROCRAŢIEI Inspectorii de muncă pot să ceară legal la control 73 de documente! VEZI lista

Cine spune că România este ţara birocraţiei este indulgent. Noi prevederi legislative dau dreptul inspectorilor de muncă să solicite firmelor nu mai puţin de 73 de documente referitoare la contractele de muncă încheiate angajaţilor.

Pentru a fi acoperit legal in caz de control, e nevoie de multa hârţogărie FOTO: porteightyeight.wordpress.com

Iar cum e foarte posibil ca întreprinzătorii să nu se fi gândit la toate, organele de control pot să îi sancţioneze fără niciun fel de problemă. În unele cazuri, astfel de cerinţe pot fi surse de corupţie.

Practic, doar pentru a fi la zi cu toate cerinţele în domeniul securităţii şi protecţiei în muncă (SSM) ar fi nevoie de un angajat cu normă întreagă.

Acesta ar trebui să înfiinţeze şi apoi să ţină evidenţa strictă a Serviciului SSM, ar trebui să aibă un plan anual de măsuri, un raport anual, să facă diverse dosare salariaţilor, fişe de aptitudini, raport de sedinta pe teme de siguranta circulatiei, fise individuale de instructaj de protectia muncii etc.

Iata şi documentele specifice de personal din punct de vedere al sanatatii si securitatii in munca (SSM) conform ultimelor prevederi legislative, in functie de activitatea desfasurata in cadrul societatii, solicitate in cazul unui control efectuat de catre inspectorii de munca:

DETALII AICI (click)

Sursa: buzznews.ro

Share your thoughts