Sedinta trimestriala a Colegiului Managerial al CNIPMMR

In data de 14 iulie 2011, la Clubul Diplomatic din Bucuresti a avut loc intalnirea trimestriala a Colegiului Managerial al CNIPMMR.

Printre invitati s-au numarat:

  • Dna Andreea Paul (Vass), Consilier de Stat al Primului Ministru si Ambasador al IMM-urilor din Romania
  • Dl Cristian Haiduc, Presedinte, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM)
  • Dl Dumitru Nancu, Vicepresedinte, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM)

Dna Consilier de Stat Andreea Paul (Vass) a prezentat noutati privind politicile destinate IMM-urilor la nivel european si national, aspecte legate de gradul de implementare a Small Business Act in Romania si prioritatile domniei sale in calitate de Ambasador la nivel european al IMM-urilor din Romania.

Domnul Presedinte Haiduc a realizat o prezentare a programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii, avand ca obiectiv acordarea de facilitati de subventionare partiala a dobanzilor si garantarea de catre stat a creditelor acordate IMM-urilor.

Membrii CNIPMMR au prezentat invitatilor propunerile lor de imbunatatire a Codului Fiscal privind:

  • imbunatatirea masurilor preventive;
  • instituirea unui mecanism pentru stimularea urmaririi emiterii de bonuri fiscale, prin returnarea unei cote parti din valoarea TVA-ului;
  • imbunatatirea relatiei cu contribuabilii, prin instituirea posibilitatii de a se elibera certificate fiscale online;

precum si dificultatile cu care se confrunta, inclusiv probleme generate de controale dese si amenzi mari aplicate in mod exagerat societatilor comerciale. La lucrările Colegiului Managerial au participat, din partea APM Cluj, dl. Augustin Feneşan – preşedinte şi dl. Dănuţ Mureşan – vicepreşedinte.

Share your thoughts