Noi prevederi fiscale pentru operatorii din turism

Guvernul Romaniei a aprobat, in sedinta de mercuri, 31 august 2011, la propunerea MDRT, unele masuri pentru modificarea Codului fiscal, cu impact asupra turismului.

Potrivit noului Cod fiscal, cota de impozit pentru cladirile cu destinatie turistica care nu functioneaza in decursul unui an calendaristic va fi de minumum 5% din valoarea de inventar a cladirii. O astfel de masura, care sa oblige proprietarii structurilor de cazare sa faca investitii in aceste imobile si sa le introduca in circuitul turistic, a fost ceruta de ministrul Elena Udrea inca din anul 2009.

O alta decizie care sa ajute la prelungirea sezonului turistic pe litoral este aceea de a reduce cu 50% impozitul pe cladirile si terenurile situate pe litoralul Marii Negre, detinute de persoane juridice si folosite in scop turistic pentru o perioada de minimum 6 luni in cursul unui an calendaristic.

Totodata, pentru sederea intr-o unitate de cazare, consiliul local va institui o taxa hoteliera de 1% din valoarea totala a cazarii pentru fiecare zi de sejur a turistului.

Sursa:

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Share your thoughts