MFP atenţionează asupra unui atac informatic prin e-mail privind aşa-zise rambursări de impozite

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) atenţionează că mesajele de e-mail care circulă de la 5 octombrie privind eventuale rambursări de impozite de către instituţie reprezintă un atac informatic de tip phishing şi precizează că au fost sesizate organele competente, pentru soluţionarea situaţiei.

Începând cu data de 5 octombrie au fost primite numeroase sesizări telefonice, din partea unor instituţii, societăţi comerciale şi persoane fizice, cu privire la conţinutul unor e-mail-uri prin care erau înştiinţate că au de primit o rambursare de impozit, scop în care li se solicita completarea unui formular conţinând date personale, privind, printre altele, conturi sau carduri bancare, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Ministerul precizează că domeniul de web al instituţiei este www.mfinante.gov.ro, iar serviciul de comunicare şi relaţii publice, din cadrul direcţiei de comunicare, relaţii publice, mass-media şi transparenţă, nu are atribuţii in domeniul rambursării de impozite şi taxe.

În cadrul acestei structuri nu există biroul de plăţi pentru persoane fizice menţionat în e-mail, arată instituţia.

În urma investigaţiilor efectuate de către compartimentul de specialitate din cadrul instituţiei noastre s-a constatat că IP-ul computerului de pe care s-a trimis acest e-mail nu face parte din cele aflate în dotarea MFP, fiind vorba despre un atac informatic de tip phishing. Astfel, atenţionăm pe cei vizaţi să nu dea curs acestor e-mail-uri şi să nu completeze formularul cu date de identificare sau financiare ale societăţilor cărora sunt adresate. Menţionăm că o informare privind această situaţie a fost publicată încă din data de 5 octombrie 2010 pe site-ul www.mfinante.ro, se arată în comunicat.

Ministerul mai informează că au fost sesizate organele competente pentru soluţionarea acestei situaţii.

Sursa: Bucuresti (MEDIAFAX)

Share your thoughts