Imbunatatirea legislatiei din domeniul contabilitatii pentru IMM-uri

Intreprinderile trebuie sa tina o evidenta contabila anuala, nu numai pentru a-si respecta obligatiile legale, ci pentru a monitoriza sanatatea intreprinderii, urmarind atent situatia veniturilor si a cheltuielilor, fiind recunoscut faptul ca informatiile contabile adecvate sunt importante pentru un management de succes.

Contabilitatea interna si externa ca sursa de informare pentru patroni si managerii intreprinderilor este foarte importanta, insa sistemele de contabilitate aplicate de intreprinderile mici trebuie sa satisfaca nevoile lor reale, sa asigure furnizarea de informatii necesare, insa cu evitarea sarcinilor administrative nejustificate.

La nivelul Romaniei, Legea nr. 82/1991 a contabilitatii, cu modificarile si completarile ulterioare, nu cuprinde reglementari simplificate pentru microintreprinderi si intreprinderile mici, iar in domeniul contabilitatii pentru IMM-uri membrii CNIPMMR au semnalat existenta unor probleme de interpretare si aplicare a legislatiei, precum si a unor bariere birocratice importante.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), confederatie patronala reprezentativa la nivel national pentru IMM-uri, este interesat de parerea dvs. in legatura cu dificultatile intampinate de IMM-uri in domeniul contabilitatii si va adreseaza rugamintea de a va implica si de a raspunde la cateva intrebari pana cel tarziu luni, 6 decembrie 2010.

ATENTIE! Pentru a completa chestionarul click aici.

Sursa:

immromania.ro

Share your thoughts