La Multi Ani Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj

Acum, in anul 2021, aniversam 31 de ani de la reinfiintarea Asociatiei Patronilor si Meseriasilor Cluj si 150 de ani de la recunoasterea oficiala a Reuniunii sodalilor romani din Cluj, precursoarea actualei organizatii.

Pentru a recunoaste sorgintea Asociatiei Patronilor si Meseriasilor Cluj, traseul sau de-a lungul anilor si ce a facut aceasta organizatie pentru mediul de afaceri vom dedica anul 2021 ca an aniversar. 🥳

🏅Cu aceasta ocazie, asociatia noastra va organiza o serie de evenimente pe parcursul intregului an, si va invitam pe voi toti sa ne treceti atat pragul casei, cat si sa fiti alaturi demersului nostru.

Mai jos, va redam un pasaj din “Istorie si actualitate 1875-2005- Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj”

“9 ianuarie 1990 – UN MOMENT ISTORIC PENTRU PATRONATUL CLUJEAN

Inca din primele zile ale Revolutiei romane, in 9 ianuarie 1990, un grup de mici meseriasi, mandatari, cetateni cu o anumita partica profesionala, au hotarat, in baza Legii nr.21/1924, sa infiinteze Asociatia Profesionala Libera a Micilor Meseriasi din judetul Cluj, ca si continuatoare a Reuniunii Comerciantilor, Industriasilor si Meseriasilor din judetul Cluj. […] Scopul declarat al noii asociatii era de a organiza lupta unita a membrilor sai pentru apararea drepturilor si promovarea intereselor lor profesionale, sociale, economice si culturale.”

La Multi Ani!