Impozitul forfetar ar putea fi introdus în servicii

 

Este vorba despre o taxă pe venit, pe care firmele o plătesc în funcţie de cifra de afaceri pe anul anterior. Impozitul se numeşte “forfetar” pentru că se plăteşte înainte ca veniturile pe anul în curs să fie realizate, scrie tvrnews.ro

Ca să reducă evaziunea fiscală, Guvernul vrea ca patronii de restaurante şi proprietarii de pensiuni din zonele turistice să achite impozit forfetar. Oamenii de afaceri văd cu ochi buni măsura, dar aşteaptă un proiect clar al executivului.

În turism, tocmai a fost agreată scutirea impozitului în primii 5 ani , dacă profitul este reinvestit. Patronii se aşteaptă ca forfetarul să nu le strice acum socotelile.

Premierul Victor Ponta a discutat cu ministrul delegat pentru IMM-uri şi turism, Maria Grapini, despre introducerea acestui impozit în domeniul serviciilor.

Este vorba despre o taxă pe venit, pe care firmele o plătesc în funcţie de cifra de afaceri pe anul anterior. Impozitul se numeşte “forfetar” pentru că se plăteşte înainte ca veniturile pe anul în curs să fie realizate.

În România a mai fost aplicat în perioada 2009-2010 impozitul minim, care a dus la închiderea a zeci de mii de firme. În octombrie 2010, guvernul Boc a analizat posibilitatea introducerii impozitului forfetar, dar ideea a fost abandonată.

 

Sursa: financiarul.ro

Share your thoughts