Cum vrea Guvernul sa stimuleze mediul de afaceri in 2012

Guvernul isi propune pentru 2012 stimularea investitiilor, crearea de locuri de munca, absorbtia fondurilor europene si sprijinirea mediului de afaceri. Promisiuni similare au fost facute si in anii precedenti. Credeti ca in 2012 vor fi si realizate?

Mentinerea cotei unice la 16%

Mentinerea cotei unice la 16%

Premierul Emil Boc a declarat in fata parlamentarilor cu ocazia discutarii bugetului pe 2012 ca guvernul va mentine cota unica de 16% si TVA-ul de 24% si in 2012, pentru predictibilitatea mediului de afaceri.

Desi cota unica atrage teoretic investitii straine, fiind una dintre cele mai mici din Europa, Romania pierde teren in fata vecinilor nostri de la sud de Dunare, care au o cota unica de 10%.

Guvernul promite totodata mentinerea cotelor reduse de TVA la nivelul de 5% pentru constructii de locuinte sociale de pana la 120 mp, a caror valoare nu depaseste suma de 380.000 lei, respectiv 9% pentru medicamente, manuale scolare, carti, ziare, reviste, cazarea hoteliera si alte servicii culturale, potrivit unui comunicat transmis de Andreea Vass, consilierul primului ministru.

 

Detalii aici. (click)

 

Sursa:  wall-street.ro

Share your thoughts