Certificatul energetic, obligatoriu. Proprietarii nu ţin cont de el

Autor:  Simona Tapalagă

Chiar dacă legea impune ca şi în anunţurile imobiliare să fie precizată clasa energetică a locuinţei scoasă spre vânzare sau închiriere, anunţurile postate pe internet sau în presa scrisă după intrarea în vigoare a prevederilor legale nu fac referiri la aceasta.

Legea nr. 159/2013 sta bileşte că, la data înregistrării contractului de vânzare – cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligaţia de a depune la agenţia fiscală o copie a certificatului energetic.  Practic, cei care vor cumpăra o locuinţă nu îşi vor putea trece proprietatea pe rol fără acest document.

Totodată, legea prevede ca, în toate anunţurile cu oferte de vânzare şi de închiriere, fie că sunt publicate în ziare, fie pe portaluri imobiliare, trebuie să fie precizată clasa energetică a locuinţei. Numai că, deşi legea se aplică de săptămâna aceasta, anunţurile publicate pe portalurile de imobiliare sau în ziare nu conţin referiri la clasa energetică a locuinţei scoasă la vânzare sau la închiriere.

Citiţi mai mult: Certificatul energetic, obligatoriu. Proprietarii nu ţin cont de el – Imobiliare > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/certificatul-energetic-obligatoriu-proprietarii-nu-tin-cont-de-el-1048582.html#ixzz2Zl3jjrLM
EVZ.ro

Sursa: http://www.evz.ro/

Share your thoughts