Cerere de peste 200% pentru fondurile UE alocate ocuparii fortei de munca din zonele rurale

Alocare financiara depasita cu mult dupa primele 600 de proiecte depuse la CPP 110 din cadrul DMI 5.2 – “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”

Cererea de propuneri de proiecte nr. 110 “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”, deschisa luni, la ora 16.00, a atras numai in primele sase ore inregistrarea in sistemul Action Web a peste 600 de proiecte, a anuntat Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU). Intrucat valoarea cererilor de finantare depuse in cele sase ore depasea alocarea financiara destinata CPP nr. 110 cu mult peste 200%, Autoritatea de Management a decis inchiderea sesiunii de depunere, asa cum prevede Ghidul Solictantului – Conditii Specifice pentru astfel de cazuri. Prin urmare, de astazi, incepand cu ora 15.00, sistemul informatic Action Web a blocat transmiterea cererilor de finantare in cadrul CPP 110.

Domeniul Major de Interventie (DMI) 5.2 – “Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca” sustine programe integrate de formare, ocupare si masuri de sprijin pentru populatia din zonele rurale, in scopul reducerii agriculturii de subzistenta. De asemenea, DMI 5.2 promoveaza cresterea mobilitatii ocupationale si geografice a fortei de munca din mediul rural, masuri de imbunatatire a mediului inconjurator si a starii de sanatate a populatiei din mediul rural si programe care sprijina demararea afacerilor in activitati nonagricole.

Autor: Arabela Boboc

Sursa: Financiarul

Share your thoughts