Unde e cel mai usor sa faci afaceri?

Romania pierde un loc in ierarhia statelor unde este cel mai usor sa faci afaceri, clasandu-se pe locul 56 (fata de 55 in 2010) in Raportul Doing Business 2011, elaborat de Banca Mondiala (BM) si lansat joi la Washington, transmite Agerpres (4 noiembrie).

Raportul studiaza situatia din 183 de economii. Romania, pe locul 56 la capitolul ‘Unde este cel mai usor sa faci afaceri’, se situeaza dupa Bulgaria, Botswana, St. Lucia, Azerbaidjan si Tunisia (locurile 51-55) si inaintea statelor Oman, Rwanda, Kazahstan si Vanuatu (locurile 57-60).

Pe primele 10 locuri se claseaza Singapore, Hong Kong, Noua Zeelanda, Marea Britanie, SUA, Danemarca, Canada, Norvegia, Irlanda si Australia, remarcabil fiind faptul ca nici una dintre aceste tari nu si-a schimbat locul fata de anul trecut, desi Singapore, SUA, Norvegia, Irlanda si Australia nu au mai avut nevoie sa mai ia nici o masura de liberalizare a mediului de afaceri.

Printre tarile membre UE plasate dupa Romania in Raportul BM au fost Cehia (locul 63, in crestere de pe 82) si Polonia (70, in crestere de pe 73). Pe ultimele trei locuri se claseaza Burundi, Republica Centrafricana si Ciad. Pentru mai multe detalii, click aici.

Share your thoughts