Trei firme clujene in top 50 inovatie in tehnologie

Economic 18 Octombrie 2011 – 15:17 – Vizualizari: 170
Trei firme clujene in top 50 inovatie in tehnologie

Trei firme clujene din domeniul tehnologiei se regasesc in clasamentul “Deloitte Central Europe Technology FAST 50”, care se aflat la cea de a 12-a editie. Clasamentul include cele mai dinamice companii de tehnologie din Europa Centrala, in functie de rata de crestere a veniturilor pe ultimii cinci ani (2006-2010).

Firmele clujene din clasament sunt: CoSoSys S.R.L., dezvoltatorul de solutii pentru securitatea retelelor, dispozitivelor portabile si a porturilor si pentru prevenirea pierderilor de date, care ocupa locul 40 cu +318%, Fortech S.R.L.- locul 43 cu +313% si AROBS Transilvania Software S.R.L., care figureaza cu o crestere de 293% a veniturilor pe locul 49. Ultimele doua s-au clasat in topul de anul trecut in primele 20.

In fruntea clasamentului Deloitte Technology FAST 50 se afla compania bucuresteana de servicii turistice online Vola.ro, cu o rata de crestere a veniturilor de 6.219% pe ultimii cinci ani, dupa sapte ani de monopol polonez in clasament.

In evaluare au fost incluse opt tari, respectiv Bulgaria, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Romania, Serbia si Slovacia. Dintre acestea, Polonia a avut cea mai buna reprezentare, cu 20 de companii.

La aceasta editie, cresterea medie a companiilor din clasament a ajuns la 1.068%, fata de 967% anul trecut. Lista Deloitte clasifica firmele din segmentul tehnologic al Europei Centrale bazandu-se in primul rand pe proprietatea lor intelectuala, premiindu-le contributiile inovatoare la industrie.

Alina Mihut
Foto: Captura

sursa: ziuadecj.ro

Share your thoughts