Trei companii clujene, sau controlate de la Cluj, pe lista finală a marilor companii finanţate cu fonduri UE

Două companii din judeţul Cluj şi una din Bistriţa, controlată însă tot de una din cele două firme clujene, se află pe lista finală a companiilor mari pentru care a fost aprobată finanţare prin fonduri europene.

Este vorba de companiile Grup 4 Instalaţii, Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii (TIM), din judeţul Cluj, respectiv ACI Bistriţa, ce are ca acţionar majoritar TIM.

De precizat că practic toate cele trei companii sunt controlate de oamenii de afaceri clujeni Gicu Gânscă şi Ioan Aşchilean, direct sau prin intermediul companiilor pe care le deţin.

Grup 4 Instalaţii va beneficia de o finanţare de 5,7 mil. Lei, TIM de 5,5 mil. Lei, iar ACI Bistriţa de 2,42 mil. Lei.

Pe lista finală a companiilor mari ale căror cereri de finanţare au fost aprobate figurează 45 de firme, după ce în luna octombrie fuseseră incluse pe listă 36 de societăţi comerciale, conform unui articol publicat pe site-ul EurActiv.ro.

Dacă TIM a fost inclusă de la început pe listă, celalalte două companii amintite au obţinut aprobarea finanţării după ce le-au fost acceptate contestaţiile, la fel ca în cazul altor 7 companii.

În total cele 45 de companii mari vor beneficia de finanţare nermabursabilă în valoare de aproximativ 515 milioanme de euro, pentru investiţii „tangibile şi intangibile”, în cadrul Programului Operational Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, gestionat de Ministerul Economiei, Comerţului si Mediului de Afaceri.

Sursa: Ziua de Cluj

Share your thoughts