Taxele şi impozitele, plătite on-line şi fără comisioane la 3 bănci din România

 
Taxele şi impozitele, plătite on-line şi fără comisioane la 3 bănci din România

– Ministerul Finantelor Publice a dezvoltat, in colaborare cu institutiile de credit, un sistem simplificat pentru plata impozitelor si taxelor, pentru persoanele fizice care sunt clienti ai acestora, fara perceperea de comisioane bancare.

– Sistemul este operaţional începând de joi, 18 august, pentru clienţii Băncii Comerciale Române (BCR), urmând ca din luna septembrie să fie operaţional şi pentru clienţii CEC şi Bancpost, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Cele trei instituţii de credit vor oferi servicii pentru aproximativ opt milioane de clienţi persoane fizice.

Populaţia poate accesa serviciile acestui sistem prin internet banking sau la ghişeele băncilor, utilizând o aplicaţie pusă la dispoziţie de MFP, cu ajutorul căreia pot completa documentul de plată. Această aplicaţie va fi pusă la dispoziţie şi pe site-ul www.mfinante.ro.

Prin intermediul acestui sistem simplificat, persoanele fizice pot obţine informaţii legate de tipul obligaţiilor de plată şi instituţiile publice beneficiare fără a mai fi necesar să cunoască toate detaliile legate de coduri IBAN ale conturilor de venituri bugetare sau coduri fiscale ale instituţiilor publice.

Sistemul ofera posibilitatea de a plati impozite si taxe (ex: impozitul pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, taxe consulare, impozitul pe cladiri, terenuri si mijloace de transport etc), inclusiv amenzi, catre orice primarie, indiferent de judetul in care aceasta este localizata.

Serviciul este gratuit, fara comisioane la plata; optiunea este disponibila fara preinregistrare pe siteurile administratiilor publice centrale sau locale

Incepand cu data de 18 august 2011 sistemul va fi operational pentru clientii Bancii Comerciale Romane, urmand ca din luna septembrie sa fie operational si pentru clientii CEC si Bancpost.

Sursa: financiarul.ro

Share your thoughts