Studiu EUROCHAMBRES: Romania se afla printre tarile cu cele mai favorabile conditii pentru afaceri

Studiu EUROCHAMBRES: Romania se afla printre tarile cu cele mai favorabile conditii pentru afaceri

 

 

 

EUROCHAMBRES – Asociatia Europeana a Camerelor de Comert si Industrie din statele Uniunii Europene realizeaza anual un studiu calitativ privind asteptarile mediului de afaceri pentru anul viitor.

 

 

 

Acest sondaj este realizat de catre Camerele de Comert si Industrie si aduna parerile a aproximativ 70.000 de IMM-uri. Respondentii au fost rugati sa prezica performanta intreprinderilor lor pentru anul viitor, urmarind sase indicatori economici:

  • cifra de afaceri,
  • vanzarile pe piata interna,
  • exporturile,
  • ocuparea fortei de munca,
  • investitiile,
  • climatul general de afaceri.

De-a lungul timpului, aceste prognoze s-au dovedit a fi un indicator de incredere pentru performantele economiilor la nivel regional, national si european si ofera, astfel, o imagine de ansamblu pentru urmatoarele 12 luni.

Conform ultimului studiu publicat, Romania ocupa locul al treilea in randul statelor Uniunii Europene in privinta climatului de afaceri pentru anul 2012. Clasamentul intocmit de EUROCHAMBRES plaseaza Bulgaria pe prima pozitie, aceasta fiind perceputa ca oferind cel mai bun climat de afaceri din Uniunea Europeana. Ea este urmata de Suedia, România, Belgia, Malta si Marea Britanie.

Statele UE cu conditiile cele mai putin favorabile pentru afaceri sunt, potrivit acestei evaluari, Grecia, Danemarca, Austria, Spania si Portugalia

Studiu EUROCHAMBRES – O evaluare anuala a climatului de afaceri din Europa

 

 

Sursa: EUROCHAMBRES

Share your thoughts