Românii prind curaj să înceapă noi afaceri

Autor:  Ana Bâtcă

Din ce în ce mai mulţi întreprinzători speră fie că ce era mai greu a trecut, fie că au o soluţie bună pentru a profita de perioada de criză. Drept dovadă, în România anul acesta au fost înfiinţate mai multe firme decât anul trecut, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Conform cifrelor oficiale, în primele zece luni ale acestui an, au fost înfiinţate peste 102.000 de firme, cu 5% mai multe decât în perioada similară din 2009, când numărul start-up-urilor era de circa 97.000.

Din cauza poverii fiscale care cade mai greu pe umerii companiilor, organizate cel mai frecvent ca Societăţi cu Răspundere Limitată (SRL), majoritatea celor care şi-au pus pe picioare o afacere în 2010 au ales forme de organizare ale persoanelor fizice.

Numărul total al înfiinţărilor de Persoane Fizice Autorizate (PFA), Întreprinderi Individuale (II) şi Întreprinderi Familiale (IF), s-a ridicat la circa 62.200. Numărul acestora este cu aproape 60% mai mare decât numărul SRL-urilor nou-înfiinţate, care a fost de circa 39.600.

Click aici pentru a citi intreg articolul.

Sursa: EVZ

Share your thoughts