Proiectul CORE 2 s-a încheiat cu succes

Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj anunţa finalizarea activităţilor proiectului „CORE- Corelarea competentelor si abilitatilor capitalului uman cu potentialul local de ocupare in regiunile Sus-Vest Oltenia si Nord Vest”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni”.

Desfasurat în parteneriat cu Centrul de Consultanta şi Management al Proiectelor Europroject şi Primaria Slatina, proiectul a avut ca obiectiv desfasurarea unui set integrat de activităţi de informare şi consiliere profesională, instruire şi mediere pe piaţa muncii în perioada 07.04.2014 – 06.11.2015. De asemenea, în cadrul proiectului au avut loc campanii de informare precum şi mese rotunde cu actori institutionali şi alţi factori interesati în domeniul ocuparii forţei de munca.

In regiunea Nord-Vest, au fost desfăşurate activităţi în 7 localitati din 4 judete (Cluj, Bihor, Baia Mare, Salaj). Au fost implicate peste 400 de persoane din care peste 350 de persoane fără loc de munca şi/sau din cadrul unor categorii defavorizate, au beneficiat de servicii gratuite de consiliere profesională, consiliere psihologica, formare profesională în 6 domenii de activitate (HORECA, construcţii, comert, management, resurse umane, SSM), training antreprenorial precum şi de sprijin material direct sub forma unor subventii de sprijin, pentru a le creşte şansele pe piaţa muncii.

           

Augustin Feneşan

Preşedinte

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj

Share your thoughts