Persoanele fizice autorizate ar putea face angajari

Persoanele fizice autorizate ar putea face angajari

 

Guvernantii par sa caute solutii din ce in ce mai diverisificate pentru a multiplica numarul de contracte de munca. Daca legislatia in vigoare nu permite ca o persoana persoana fizica autorizata sa angajeze cu contract de munca terte persoane, in curand acest lucru s-a putea schimba.

 

Potrivit unei ordonante de urgenta pusa in discutie de Guvern, persoanele fizice autorizate (PFA) vor avea dreptul sa angajeze cu contract individual de munca terte persoane pentru desfasurarea activitatii pentru care au fost autorizate.
"Persoana fizica autorizata isi poate desfasura activitatea individual si independent sau poate angaja, in calitate de angajator, terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca", se arata intr-un document citat de Mediafax.
Acelasi act normativ mai stabileste ca persoana fizica nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva.
Oportunitatea acestor modificari este argumentata prin nevoia de a stimula mediul de afaceri si de a accelera ritmulul de crestere economica, pentru ca astfel sa creasca veniturile la bugetul de stat.
Sursa: manager.ro

Share your thoughts