Lansare proiect “Reteaua Nationala a Ambasadorilor Antreprenoriatului Feminin”

Va informam ca in 22 decembrie 2010, la sediul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) a avut loc Conferinţa de lansare a proiectului „Reţeaua Naţională a Ambasadorilor
Antreprenoriatului Feminin”.

Proiectul se derulează în cadrul programului „European Network of Female Entrepreneurship Ambassadors”/ENT/CIP/09/E/N08S003 şi este implementat de Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) în parteneriat cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) şi Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România (PNFAIMM).

Reţeaua Europeană a Ambasadorilor Antreprenoriatului feminin a fost inaugurată în 5 octombrie 2009 şi a cuprins, iniţial 150 de ambasadori reprezentând 10 ţări europene (Danemarca, Franţa, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, Slovacia şi Suedia). Începând cu anul 2010 la reţeaua existentă au mai aderat încă 12 state europene (Croaţia, Albania, Belgia, Cipru, Grecia, Ungaria, Luxemburg, Malta, Portugalia, România, Serbia şi Marea Britanie).

Prin proiect se urmareste infiintarea primei reţele de 10 ambasadori ai antreprenoriatului feminin din România. Scopul retelei este motivarea şi determinarea femeilor din ţara noastră în iniţierea propriilor afaceri şi dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Activitatile programate pentru perioada decembrie-ianuarie sunt:

– stabilirea la nivel partenerial a criteriilor de selecţie;
– selecţia celor 10 Ambasadori ai antreprenoriatului feminin.

Incepand cu luna februarie, se vor desfasura urmatoarele activitati:

– organizarea a 2 sesiuni de instruire cu cei 10 ambasadori selectaţi, cu tematica: protocol-diplomaţie şi legislaţie europeană în domeniul antreprenoriatului;
– organizarea a 4 sesiuni de dezbatere în Iaşi, Cluj, Craiova şi Constanţa la care vor participa femei, viitoare întreprinzătoare şi cei 10 ambasadori, care vor împărtaşi din experienţa lor de succes în îmbinarea vieţii personale cu cea de întreprinzător;
– organizarea primei Conferinţe Naţionale a Ambasadorilor Antreprenoriatului feminin din România, la Bucureşti.

Pe site-ul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM
(http://aippimm.ro/articol/comunicate/programul-european-european-network-of-female-entrepreneurship-ambassadors-/)
pot fi gasite invitatia si formularul de inscriere precum si Comunicatul de presa de la Conferinta de lansare a proiectului.
Mentionam ca formularele de inscriere se pot transmite pana la data de 25 ianuarie 2011 pe adresa de e-mail [email protected].

Manager Proiect,
Alina Paraiala

Share your thoughts