FINANŢĂRI NERAMBURSABILE PENTRU INVESTIŢII

In perioada 02.02.2015 – 27.02.2015 se deruleaza o noua sesiune de inregistrare a Cererilor de acord pentru finantare in baza schemei de ajutor de stat stabilita prin HG 332/2014. Bugetul alocat pentru aceasta sesiune este de 450 milioane lei

In cadrul acestei scheme se finanteaza investitii initiale (investitiie initiala inseamna: infiintarea unei unitati noi, extinderea unei unitati existente, diversificarea productiei unei unitati pe noi, schimbarea  fundamentala a ansamblului procesului de productie a unei unitati existente) care genereaza minim 10 de locuri noi de munca  din care minim 3 sa fie pentru persoane defavorizate.

Locurile de munca trebuie create dupa primirea aprobarii finantarii intr-un interval de maxim 3 ani de la data finalizarii investitiei.

Finantarea nerambursabila reprezinta maxim 50% din cheltuielile  salariale (salariul brut + contributiile angajatorului) pentru toate locurile de munca generate de noul proiect pentru o perioada de doi ani consecutivi, pentru toate regiunile tarii cu exceptia regiunilor Vest, Ilfov si Bucuresti unde intensitatea sprijinului este mai scazuta.

Nivelul salarial maxim acceptat la decontare se limiteaza la nivelul salariului mediu brut pe economie + contributiile angajatorului =  2.415 lei/angajat/luna + 27,75% cota de contributii angajator in total 3.085,16 lei/angajat/luna in momentul de fata.

Investitia si locurile noi de munca trebuie  pastrate  pentru o perioada de minim 3 ani in cazul IMM-urilor si minim 5 ani in cazul intreprinderilor mari.

Pentru informatii suplimentare puteţi contacta consultantul agreat al APM Cluj, dl. Dan Sicobean, la adresa:

DS Invest SRL, str. Lunii, nr. 18/10, Cluj Napoca

tel. fix 0264 524 114, tel. mobil 0745 782 111

e-mail: [email protected]

Share your thoughts