De interes!

 Către

 MEMBRII ASOCIAŢIEI PATRONILOR ŞI MESERIAŞILOR CLUJ ŞI NU NUMAI

 

Vă transmitem pe scurt două mesaje înregistrate la Consiliul Judeţean Cluj  în această lună cu privire la  potenţiale idei de afaceri şi sprijin  formulate în numele cetăţenilor satului Podeni, şi din partea comunităţii satului Straja, ambele din judeţul Cluj.

 

Una dintre petiţiile trimise către Consiliul Judeţean şi apoi către Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj solicită sprijinul în temeiul prerogativelor pe care vi le conferă Legea nr. 215/2001 republicată, a administraţiei publice locale. Cetăţenii din satul Podeni, comuna Moldoveneşti din judeţul Cluj cer sprijin în redeschiderea carierelor de calcar din acea zonă (care au funcţionat până acum 2-3 ani). Cu 150 de ani în urmă, aceste cariere se aflau sub patronaj italian. Atunci se extrăgeau cantităţi însemnate de cuburi mari de piatră. În sat se poate obţine piatră de var, nisip pentru construcţii şi argilă pentru cărămizi. Totodată, dealurile din jurul satului sunt din nisip, care poate fi folosit la construcţia de drumuri. De altfel, cei interesaţi de această zonă ar putea dezvolta aici noi exploataţii agricole, micro ferme sau chiar mici afaceri.

 

Sprijin în vederea derulării unor investiţii pe un teren de 130 de ha aflat pe teritoriul comunei Căpuşul –Mare  din judeţul Cluj ne solicită  şi comunitatea satului Straja. Terenul are şi o poziţie strategică deosebită- la aproximativ 3 km de drumul european E60 ce leagă municipiul Cluj-Napoca de oraşul Huedin. Cei interesaţi ar putea demara aici investiţii precum construirea de ferme, investiţii imobiliare, depozite de materiale, sau plantaţii de pomi. Sătenii sunt dispuşi fie să vândă terenul, fie să-l arendeze pe câţiva ani.

 

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să ne contactaţi.

 

Oana Todea,

expert coordonare activităţi de promovare şi comunicare

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj

tel/ fax: 0264.430.148, 0364.408.280
str. Avram Iancu, nr.52, Cluj-Napoca
e-mail: [email protected]
mobil: 0735.217.139

web: www.apm.ro

 

 

 

 

Share your thoughts