Comunicat de presă_finalizare proiect Accelerator Digital_

Comunicat de Presă

Subiect: Încheierea cu succes a proiectului Accelerator Digital, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020

Pentru publicare imediată

Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj, Asociația Cluj IT, și Școala Informală de IT anunță cu mândrie finalizarea cu succes a proiectului Accelerator Digital. Acest parteneriat a reprezentat o inițiativă semnificativă și dedicată creșterii nivelului de digitalizare în rândul IMM-urilor de pe teritoriul României, cu excepția București,Ilfov.

Despre Proiect: Accelerator Digital a avut ca obiectiv central sprijinirea IMM-urilor în adaptarea la noile cerințe tehnologice. Prin introducerea de cursuri și programe de învățare la locul de muncă în domeniul digitalizării, am facilitat îmbunătățirea adaptabilității mediului de afaceri la evoluțiile tehnologice rapide. Proiectul s-a derulat pe o perioadă de cincisprezece luni și a avut un buget aproximativ de 1 milion de euro.

Realizări și Beneficii Aduse:

  • Aproximativ 600 de persoane s-au preînscris pe platforma on-line a proiectului https://futureskills.ro/
  • Peste 320 de participanți au beneficiat de pachete de formare profesională, dezvoltând competențe digitale esențiale. Dintre aceștia, 275 au fost certificați în domeniul competențelor digitale avansate, 44 fiind în curs de certificare în luna decembrie a.c.
  • Instruirea angajaților vârstnici (55-64 ani) a fost unul dintre punctele centrale ale proiectului, contribuind la reducerea decalajului digital.
  • 32 de întreprinderi au primit sprijin pentru digitalizare prin diagnoză organizațională, ateliere interne și coaching. Dintre acestea, cel puțin 4 mențin programul de învățare și la 6 luni de la finalizarea sprijinului. Firmele sunt din județele: Cluj, Bihor, Satu Mare, Bistrița-Năsăud.
  • 185 dintre participanți au fost femei, contribuind astfel la creșterea diversității și la promovarea incluziunii în domeniul digital și al afacerilor.
  • Participanții din domenii competitive au avut oportunitatea să-și dezvolte carierele într-un mediu în continuă schimbare.

Programul de Formare Profesională: Proiectul a inclus pachete de formare profesională adresate angajaților din domenii competitive, precum:

  • Digitalizarea firmei pentru administratori.
  • Cost Controlling Procesualizat și Digital.
  • Analiza informatică de date pentru sisteme LEAN/QA/Logistică.
  • Marketing Social Media.
  • Competențe digitale avansate (Excel Avansat, SQL, Baze de date, Pachet Office, Sharepoint, Gsuite).
  • Cursuri pentru specialiști IT (Consultant în informatică, Programator sistem informatic).

Beneficiile Strategiei Digitale a UE:

Strategia digitală a UE aduce beneficii cetățenilor, întreprinderilor și mediului. Aceasta se va asigura că tehnologia îmbunătățește viața de zi cu zi a cetățenilor, ajută întreprinderile să inoveze și să intre în concurență în condiții echitabile.

Soluțiile digitale sunt esențiale și pentru combaterea schimbărilor climatice și asigură tranziția către o economie verde.

Mulțumiri și Recunoștință:

Dorim să transmitem sincere mulțumiri tuturor partenerilor, colaboratorilor, și participanților care au contribuit la succesul acestui proiect. Sprijinul comunității și dedicarea celor implicați au fost esențiale pentru atingerea obiectivelor propuse.

Următorul Pas:

Cu finalizarea acestui proiect, continuăm angajamentul nostru față de comunitatea noastră și față de sprijinirea întreprinderilor în fața provocărilor digitale viitoare. Ne orientăm acum către identificarea altor oportunități de finanțare și colaborare pentru a continua această inițiativă de creștere a competențelor digitale și de susținere a mediului de afaceri.

Contact Media:

Informații Suplimentare:

Proiectul POCU/860/3/12/142698 „Accelerator Digital” / futureskills.ro a fost finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.