Certificatul de clasificare a structurilor turistice, acordat in 30 de zile

Proprietarii de structuri turistice vor putea solicita clasificarea acestora printr-o declaratie standardizata pe propria raspundere, urmand sa primeasca certificatul de clasificate in cel mult 30 de zile, a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Executivul a aprobat, in sedinta de astazi, o Hotarare de Guvern privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism.

“Este suficient ca proprietarul structurii turistice sa declare pe propria raspundere ca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru clasificarea structurii de primire. Noi ii acordam in maximum 30 de zile certificatul de clasificare, devenind mult mai rapida procedura de clasificare. Conformitatea declaratiei date de proprietar va fi verificata in urma unor controale facute ulterior, iar nerespectarea conditiilor se va sanctiona contraventional”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a explicat ca in urma acestor modificari legislative structurile turistice vor intra mai repede in circuitul economic, in economia fiscalizata. “Acum se inregistreaza intarzieri la clasificare de luni de zile, ceea ce face ca multi operatori sa profite de situatie si sa lucreze la negru”, a mai spus ministrul Elena Udrea.

Guvernul Romaniei

Sursa: immromania.ro

Share your thoughts