Austriecii resuscitează Sanex cu 14 milioane de euro

Compania Lasselsberger şi-a amintit de combinatul clujean, ultimul pe care îl mai ţine în viaţă în România, şi promite investiţii programate în decurs de trei ani pentur pentru fabricarea plăcilor ceramice.
 
  • Fabrica de la Cluj încearcă să îşi revină după criză

    Fabrica de la Cluj încearcă să îşi revină după criză

     

     

     

14 milioane de euro este suma promisă de grupul Lasselsberger, până în 2013, pentru modernizarea liniei de plăci ceramice de la Cluj. Combinatul Sanex va fabrica, de fapt, produse cu brandul Cesarom, de la unitatea închisă la Bucureşti. Ani la rândul, societatea clujeană s-a confruntat cu închideri de linii tehnologice şi cu valuri de concedieri.

Lasselsberger mizează pe majorarea cotei de piaţă până la 45% în următorii trei ani, pe creşterea producţiei anuale cu 30% şi pe intensificarea exporturilor. "Investiţiile se vor îndrepta către retehnologizarea fabricii de la Cluj, către creşterea capacităţii de producţie prin inaugurarea unei noi linii, dar şi către infrastructura unităţii şi managementul calităţii", a declarat Eduard Măcărescu, directorul de operaţiuni pentru Cesarom. El a precizat că partea cea mai mare a investiţiei va fi absorbită de noua linie de producţie de plăci ceramice porţelanate, ce se va inaugura în 2012 şi va determina o majorare cu 30% a capacităţii anuale de producţie. Ţintele sunt de 6,5 milioane mp de plăci ceramice în acest an şi de 8,5 milioane mp în 2013.

Pentru a putea vizualiza intreg articolul, click aici.

Sursa: Ziua de Cluj

Share your thoughts