APM Cluj organizeaza CURSURI INTENSIVE DE SPECIALIZARE IN GESTIUNEA DESEURILOR

În atentia agentilor economici!

Va informam ca in conformitate cu prevederile Legii 211/2011 privind regimul deseurilor, in calitate de agent economic, va revine deplina responsabilitate pentru gestionarea deseurilor. Legea 211/2011 precizeaza ca "detinatorii/producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici (…) au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure îndeplinirea obligatiilor prevazute de lege (…). Persoanele desemnate (…) trebuie sa fie instruite în domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate."

Nerespectarea prevederilor mentionate anterior constituie contraventie si poate atrage, pentru persoanele juridice, sanctiuni cu amenzi între 15.000 si 30.000 lei!

Campania de control a conformitatii cu aceste prevederi a fost deja lansata de organele abilitate. Pentru a veni in sprijinul dvs. Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj organizeaza CURSURI INTENSIVE DE SPECIALIZARE IN GESTIUNEA DESEURILOR. Instruirea se adreseaza managerilor, responsabililor si specialistilor de mediu precum si personalului din cadrul companiilor care au delegate responsabilitati de protectia mediului conform prevederilor legale.Cursul este sustinut de specialisti din cadrul Agentiei Regionale de Protectia Mediului.

Cursul se desfasoara pe durata a trei zile consecutive, de regula de la ora 14:00. Grupele de curs se formeaza pe baza inscrierilor, urmand ca data de incepere a cursului sa fie comunicata telefonic.

Taxa de curs este de 300 lei. Plata se poate face in numerar, in momentul prezentarii la curs, sau prin virament bancar, dupa primirea facturii. În urma examenului de absolvire participantii vor primi certificate de atestare a competentelor obtinute, cerute de legislatia în vigoare, pentru gestionarea deseurilor în unitatile economice.

Înscrierile se pot face online (e-mail [email protected]), prin fax (0264-430148) sau la sediul APM Cluj, str. Avram Iancu nr. 52. Pentru relatii suplimentare apelati 0264-430148, 0732401142.

Descarcati Formularul de Inscriere .

Admiterea la curs se face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Membrii APM Cluj au prioritate la acest curs.

Share your thoughts