A.N.A.F.: D.G.F.P. Bucureşti deschide primul magazin de mărfuri confiscate din Capitală

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează că Direcţia Generală a Finanţelor Publice (D.G.F.P.) a Municipiului Bucureşti va deschide începând cu data de 13.12.2010, primul magazin de bunuri confiscate cu vânzare directă atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice.

Magazinul este situat pe strada Măriuca nr. 14, în sediul unde a funcţionat Serviciul Gestiune Declaraţii (persoane juridice) din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice a Sectorului 4. Programul de funcţionare al magazinului este de luni până joi între orele 09.00-15.00. Fondul de marfă va fi ritmic în funcţie de volumul şi natura mărfurilor confiscate.

Costurile de amenajare s-au ridicat la circa 15.000 lei, iar spaţiul destinat magazinului D.G.F.P. Bucureşti este organizat într-o formă civilizată de comercializare a produselor.

Domnul Sorin Blejnar, Preşedintele ANAF: “Încasările din valorificarea bunurilor confiscate au crescut cu 13% în primele 10 luni ale anului 2010 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009. Acest fapt se datorează, pe de o parte,  intensificării activităţilor de control ale A.N.A.F. şi ale structurilor subordonate – Garda Financiară şi Autoritatea Naţională a Vămilor, iar pe de altă parte, se datorează unei mai bune organizări a activităţii de valorificare. Sperăm că, odată cu deschiderea în capitală a acestui prim magazin A.N.A.F. de vânzare a mărfurilor confiscate, încasările din valorificarea acestor bunuri vor creşte semnificativ.”

În primele 10 luni ale anului 2010 A.N.A.F. a încasat din valorificarea bunurilor confiscate, abandonate şi alte sume constate odată cu confiscarea, potrivit legii, la nivelul întregii ţări, aproximativ 35,2 milioane lei.

A.N.A.F. dispune în prezent de 21 magazine de valorificare proprii în toată ţara.

Sursa: A.N.A.F.

Share your thoughts