A fost lansat programul GARANŢIA PENTRU TINERET

Programul "Garanţia pentru tineret” a fost lansat, miercuri – 8.04.2015, la Palatul Victoria. Potrivit acestuia, firmele care angajează tineri cu vârsta până în 24 ani vor primi 200 euro şi 500 lei lunar pentru fiecare angajat, timp de un an.

„Întregul program este construit în trei trepte – consiliere, înregistrare şi angajare – şi presupune sprijin financiar şi îndrumare competentă pentru fiecare din cele trei etape, plecând de la finanţarea uceniciei şi a stagiilor pentru viitorii angajaţi, mergând la finanţarea prin prime de mobilitate şi prime de instalare, dar şi subvenţii acordate angajatorului. De asemenea, sunt alocate fonduri pentru dezvoltarea de start-up-uri prin pachete integrate până la 30.000 de euro pe persoana”, a spus Ministrul Muncii,  Rovana Plumb.

Programul mai prevede ca angajatorul care menţine locul de muncă mai mult de 18 luni să fie scutit de plata contribuţiei la şomaj pentru 24 de luni. În ceea ce priveşte cursurile de ucenicie, angajatorii vor primi lunar 250 de euro şi 300 de lei pentru o perioadă de 1-3 ani, iar pentru stadii de specializare, 300 de euro şi 750 de lei.

Programul se va desfăşura până în 2018, iar România se alătură altor trei ţări, respectiv Finlanda, Letonia şi Portugalia, care l-au lansat.

Detalii privind accesarea acestui program pot fi găsite pe situl www.garantiapentrutineret.ro.

 

 

 

 

 

Share your thoughts