1. Finanţele s-au răzgândit: vor calcula in continuare impozitul anual pentru PFA

Impozitul anual pentru veniturile persoanelor fizice obligate să depună declaraţia anuală va fi stabilit, în continuare, de angajaţii Finanţelor, potrivit celor mai recente modificări a Codului Fiscal prevăzute în OUG 117 din 2010.

Astfel, a fost anulată o modificare anterioară din OUG 109 din 2009 care prevedea că din 2011 impozitul pe venitul net urma să fie calculat de contribuabili.

Totodată, prin aceeaşi OUG 117 din 2010 a fost menţinută şi data de depunere a declaraţiei anuale pe venit, respectiv 15 mai în condiţiile în care OUG 109 reglementa un nou termen, adică 25 mai, care ar fi trebuit să fie atât de declarare, cât şi de plată a impozitului.

Conform Codului Fiscal, declaraţia anuală pentru impozitul pe venit trebuie depusă de către persoanele care au venituri din activităţi independente, însemnând activităţi comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, transferul titlurilor de valoare, vânzare-cumpărare valută la termen, din cedarea folosinţei bunurilor, însemnând chirii sau arendă, şi din activităţi agricole în sistem real.

Sursa:  Capital

Share your thoughts