Asociatia Patronilor si Meseriasilor Cluj (in calitate de partener), in colaborare cu  UNIC SPORTS SRL Targu-Mures (beneficiar), Asociatia Patronatul judetean al femeilor de afaceri din intreprinderile mici si mijlocii Suceava, Patronatul National al Femeilor de afaceri din IMM-uri si Asociatia Generala a Profesionistilor in Vanzari organizeaza proiectul  A.C.A.S.A. = Antreprenoriat, Curaj, Atitudine, Siguranta, Ambitie.

Proiectul vizeaza dezvoltarea competentelor antreprenoriale a 630 de persoane care doresc sa dezvolte o activitate independenta, precum si subventionarea a 76 de planuri de afaceri in vederea cresterii ocuparii persoanelor din Regiunile Centru, NE, NV si SE prin sustinerea infiintarii intreprinderilor cu profil nonagricol in zonele urbane ale regiunilor pe perioada proiectului.

Castigatorii vor beneficia de o subventie in valoare de maxim 178120 de lei (echivalentul a max 40000 de euro) precum si de servicii de sprijin in dezvoltarea afacerilor prin intermediul activitatilor de consiliere si consultanta antreprenoriala, mentorat, precum si de serviciile oferite de CENTRUL IMM cu rol de BUSINESS HUB dezvoltat la Targu Mures.

Prin infiintarea de noi afaceri proiectul genereaza minim 152 de locuri noi de munca la nivelul regiunilor in care se va desfasura si promoveaza un model de dezvoltare economica si sociala bazat pe mobilitate, incluziune, non-discriminare, egalitate de sanse si gen, care contribuie in acelasi timp la competitivitate si la dezvoltarea capitalului uman, in concordanta cu obiectivele POCU.

Proiect cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.