RESPONSABIL DE MEDIU

Responsabil de mediu – curs de specializare

Necesitatea: Orice activitate economica are un impact asupra mediului inconjurator. Pentru a limita acest impact, companiile au obligatia legala de a infiinta un departament specializat (conform OUG 195/2005), care sa administreze activitatile de protectia mediului. Toate activitatile economice al caror impact asupra mediului este semnificativ, necesita o coordonare clara, in sensul prevenirii, diminuarii si eliminarii, pe cat posibil, a poluarii.

Acreditare: Autoritatea Națională pentru Calificări
Durată: 40 ore

Conditii de acces: studii liceale

Conditii de participare gratuita:persoane care indeplinesc condiții de eligibilitate, cu referire la statutul pe piața muncii și sectorul de activitate al companiei (angajatorului)

Perioada:

Trainer: Socaciu Adina

De ce sa urmezi cursul/Beneficii si oportunitati:

1.Beneficiati de informatii necesare privind desfasurarii diferitelor activitati in acord cu normele nationale, europene si internationale de protectie a mediului

Cursul va va ajuta sa respectati cadrul legal: O.U.G. nr. 195/2005 privind protectia mediului, O.U.G. nr. 211/2011 privind regimul deseurilor si actele normative subsecvente acestora.

In urma absolvirii cursului participantii vor obtine un certificat recunoscut la nivel national .

Cui se adreseaza acest curs:

Cursul se adreseaza tuturor detinatorilor/producatorilor de deseuri, persoane juridice, comercianti si operatori economici autorizati pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport deseuri precum si oricaror alte organizatii sau persoane ce au ca obiect de activitate sau responsabilitate gestiunea diferitelor tipuri de deseuri,si care doresc sa desemneze un responsabil cu gestionarea deseurilor  astfel încât să se asigure îndeplinirea obligațiilor legale în domeniul gestionării deșeurilor.

Ce vei invata ?

Gestionarea actelor de mediu

Organizarea si coordonarea departamentului de mediu

Intocmirea documentatiilor de mediu necesare obtinerii avizelor de mediu, autorizatiilor de mediu

Monitorizarea factorilor de mediu;

Colaborarea cu institutiile publice;

Raportarea activitatii de mediu


Programa cursului :

Gestionarea actelor normative de mediu

Elaborarea programului de monitorizare a factorilor de mediu

Supravegherea activitatii de pregatire pentru situatiile de urgenta

Raportarea activitatii de mediu