Adaptykes

“Adaptykes – Program Finlandez de dezvoltare la locul de muncă (TYKES)” este un proiect Leonardo da Vinci Innovation Transfer Project finanţat de Comisia Europeană

Obiective

Promovează creşterea sustenabilă a productivităţii în companii prin îmbunătăţirea calităţii muncii resurselor umane şi prin dezvoltarea la locul de muncă.

Obiectiv general : răspândirea bunelelor practici ale inovării sociale finlandeze în rândul IMM-urilor din România şi Ungaria, precum şi adaptarea la circumstanţele locale a formelor de pregătire/instruire şi a metodelor dezvoltate de partenerul finlandez.

Obiectiv concret : completarea curriculum-ului (referitor la IMM-uri) dezvoltat de LUAS (Finlanda) până în prezent prin adaptarea materialelor didactice de învăţământ profesional în domeniul dezvoltării durabile la locul de muncă.

Inovaţiile sociale în dezvoltarea la locul de muncă s-au dovedit a fi extrem de eficiente în Finlanda şi au contribuit în mare măsură la succesul economic finlandez.

Beneficii : proiectul va contribui la creşterea gradului de competitivitatea a IMM-urilor, capacităţii lor de a produce nu numai inovaţii tehnologice, ci şi de a fi capabile să le transforme în beneficii de productivitate care vor contribui la crearea unui nou mod de gândire în spiritul antreprenorial.

La finalul acestui proiect, 10 companii din România au beneficiat de training-uri pilot.

Detalii pe site-ul proiectului :-> click aici

Consorțiu

Parteneri de proiect

Camera de Comerţ şi Industrie Budapesta – Ungaria

Partener

Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca

Partener

Universitatea de Ştiinţe Aplicate Lahti – Finlanda

Partener

APM Cluj

Partener

New Mind SA

Partener

Stadiu

Finalizat

Detalii

https://en.uni-bge.hu/International-projects/adaptykes

Calendar

2011 – 2013